23.10.2011

Hiustenhoitoneuvoja.

Mallin työssä hiukset joutuvat koville. Hiuksia tupeerataan ja käristetään raudalla surutta. Kampaajat suhtautuvat malleihin yleensä ihan eri tavalla kuin maksaviin asiakkaisiin. Otteet ovat kovemmat ja työtahti on kiivas, sillä usein lyhyessä ajassa on loihdittava monta kampausta. Näytöskampaukset tehdään usein aikaisin aamulla, jolloin kampaajilla ei ole muita asiakkaita. Muotinäytökset ovat kuitenkin yleensä vasta myöhään illalla, joten näytöskampauksen on kestettävä koko päivän mahdollisimman moitteettomana. Tämän vuoksi tuuperaus ja hiusmuotoilutuotteiden käyttö on vielä agressiivisempaa kuin kuvauskampauksia loihdittaessa.

Hiukset ovat mallille tärkeä työväline. Rasittuneet hiukset ovat hauraat, elottomat ja katkeilevat. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että malli pitää hiuksistaan hyvää huolta. Minulta kysytään tosi usein, kuinka saan pidettyä hiukseni näin pitkinä. Suuri kunnia kuuluu varmasti geeneille, mutta tässäpä muutama vinkki, jotka varmasti osaltaan auttavat:

Vältä repimistä
Näytös- ja kuvauskampausten purkaminen on usein suuri projekti, koska hiukset on saatettu tupeerata aivan takkuun. Missään tapauksessa takkuisia hiuksia ei saa ikinä repiä auki harjaamalla väkivalloin! Repiminen katkoo ja venyttää hiuksia. Hius venyy herkimmin märkänä, joten märkiä hiuksia ei tulisi harjata ollenkaan. Takut olisi paras selvittää ennen pesua hellävaraisesti sormin, vaikka tähän erittäin takkuisten hiusten kanssa saattaakin mennä tunteja. Sitten voi vaikka laittaa hoitoaineen kuvaan tukkaan ja mennä suihkuttelemaan.

Anna hiusten kuivua luonnollisesti
Föönaus kuivattaa hiuksia, sillä kuuma ilma saa niistä kosteuden haihtumaan. Kuivat hiukset ovat hauraat ja kiillottomat. Aina kun mahdollista, jätä föönin huudattaminen väliin, ja anna hiusten kuivua luonnollisesti, niin suot hiuksille niiden ansaitseman levon. Älä kuitenkaan mene litimärillä hiuksilla nukkumaan, sillä sillon päänahka hautuu kosteudessa turhan pitkään, mikä saattaa aiheuttaa hiuspohjaongelmia.

Suojaa hiukset auringolta
Auringon UV-säteen haurastavat hiusta ja haalistavat sen väriä. Hiuksiaan voi varjella auringolta hiuksiin suihkutettavilla UV-suojilla, mutta paras suoja hiuksille on piilottaa ne hatun tai huivin alle ainakin keskipäivän paahtavimpina tunteina.

Vaihda kiharrusrauta lämpörulliin
Kiharrus- ja suoristusraudan lämpötila voi nousta jopa 230°C:seen! Mikään lämpösuoja-aine ei kykene täysin suojaamaan hiusta niin polttavilta lämpötiloilta. Vältä siis rautojen käyttämistä aina kuin mahdollista. Hellävaraisempi vaihtoehto kihartamiseen ovat lämpörullat, joita harvoin käytetään muotinäytöskampauksia tehtäessä, sillä matalamman lämpötilansa vuokse ne tarvitsevat pidemmän vaikutusajan.

Elä terveesti
Terveet hiukset kestävät päivän rasitukset paremmin. Hiukset saavat ravinnon viimeisenä kehossa, joten jo pienet puutostilat vaikuttavat niihin. Muista siis syödä hyvin! Hiukset ja hiuspohja tarvitsevat erityisesti hyvänlaatuisia rasvoja sekä A- ja D-vitamiineja. Stressiä on syytä välttää, sillä se voi jopa aiheuttaa hiustenlähtöä, joten muista myös liikkua ja nukkua hyvin.

Muita hiuselämäntapojani
Pesen hiukseni vain joka neljäs-viides päivä. En ole koskaan värjännyt hiuksiani (varsinkin vaalentaminen vahingoittaa hiuksia). En juurikaan koske niihin arkipäivänä, korkeintaan vaan harjaan ne. Käytän kampaamosta ostettuja shampoita ja hoitoaineita (tällä hetkellä joku Joicon setti, aiemmin oli Tigin S-Factoria). Leikkautan hiukseni aika harvoin, yleensä 0,5-1 vuoden välein.

Sellaisilla ajatuksilla tänään (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.