18.10.2011

Takkutukka.

Tänään oli tukanselvityspäivä. Oon ihan sitä mieltä, että hiusmömmöt on muutamassa vuodessa kehittyneet, koska ei tota lakkatupeerauspehkoa meinannut millään saada selväksi. Monta tuntia selvittelin sitä kärsivällisesti sormilla muiden puuhieni lomassa. Oli yksi niin paha takku, että loppujen lopuksi leikkasin sen vaan pois ): Torstain näytöskampausta varten tukkaani suihkutettiin kampausnestettä, lakkaa, tupeerattiin, kuumalla raudalla päältä, lisää lakkaa, tupeerausta ja lakkaa. Ihan hullua. Laitoin selvityksen jälkeen kuivaan tukkaan hoitoaineen ja annoin vaikuttaa muutaman tunnin. Tukka-parka, mutta onneksi kukaan ei ole sitä nyt lähiaikoina raastamassa.

Mun hiuksilla ei ole nyt kyllä mennyt kovin hyvin - niitä on nimittäin alkanut lähteä aika paljon päästä. Viimeksi kun... ööööööööö... reilu kahdeksan vuotta sitten lähti hiuksia, syynä oli raudanpuutos, joten alotin nyt heti asian havaittuani rautakuurin. Mun hemoglobiini on varmuuden vuoksi sen jälkeen mitattu vuoden-kahden välein, ja se onkin pysynyt ihan hyvänä aiemmin. Toivottavasti rauta nyt auttaisi tukanlähtöön, en halua menettää paksua tukkaani.

Niin joo, tuli viime viikolla täyteen yhdeksän vuotta kasvissyöjänä! Ja kyllä, tuo raudanpuutos liittyi ihan varmasti siihen, kun yhtäkkiä vaan lopetin lihan syömisen, enkä siis saanut enää hemirautaa mistään. Hemirauta on kasviperäiseen rautaan verrattuna paljon helpommin imeytyvää. Kasvisruuasta saa kyllä tarpeeksi rautaa, mutta keholla saattaa mennä hetki aikaa totuttelemiseen. Nyt mahdolliseen rautavajeeseeni saattaa olla syynä vihreä tee, jota lipitän nykyään joka ateriankin yhteydessä. Oon suoraan sanottuna vuosien varrella ihan unohtanut ettei se kannata, koska tee haittaa raudan imeytymistä. HUPS. Täytyykin vaihtaa ruokajuoma johonkin muuhun.

Yritin tänään opiskella, mutta ei siitä mitään tullut, kun kotona on ihan liikaa virikkeitä. Päätinkin, että huomenna kipitän heti aamusta kirjastolle opiskelemaan. Nyt mulla on menossa kirjoituskurssi, englannin verkkokurssi ja kandiseminaarityön teko. Tekemistä on siis ihan niin paljon kuin vaan jaksaa tehdä. Hyvä vaan (:

Nyt joogahetken ja romaanin lukemisen kautta unille, muimui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.